مشاوره رایگان

برای مشاوره رایگان، با کارشناسان ما در ارتباط باشید

گوگل با استناد به عناصری مثل بک لینک‌ ها، لینک‌های داخلی، کلمات کلیدی مرتبط  و .. سعی دارد بهترین و مرتبط ترین نتایج را به کاربرانش ارائه کند. تحقیقات و بررسی‌های متعدد نشان داده اند که این عناصر و مولفه‌ها دائماً تغییر می‌کنند، اما از گذشته تا به امروز بک لینک‌ ها و لینک سازی داخلی جزء اولویت‌های اصلی گوگل برای تشخیص کیفیت و اعتبارِ محتوا در وب سایت‌ها هستند.

اگر تا به امروز توجه چندانی به بک لینک‌ های سایت خود نکرده اید، اکنون وقت آن است که برای بهینه سازی سئوی خارجی سایت تان فکری کنید. برای اینکه از بدیهی ترین و مهم ترین نکات در زمینه‌ی ماهیت، ساخت و ارتقای کیفیت بک لینک‌ها مطلع شوید با اوج مدیا همراه باشید.

تاثیر بک لینک روی سئو

بک لینک چیست؟

به زبان ساده، به لینک‌هایی که در سایر سایت‌ها قرار دارند و کاربران با کلیک روی آنها به سمت وب سایت دیگری هدایت می‌شود، بک لینک گفته می‌شود. این نوع لینک‌ها محلی برای ورود ترافیک ارگانیک از وب سایت مبدا به سایت مقصد هستند، به همین خاطر به آنها «لینک ورودی» هم گفته می‌شود.

چرا بک لینک‌ها مهم هستند؟ چون کیفیت شان اهمیت دارد. کیفیت بک لینک می‌تواند روی سئوی سایت شما و اخذ رتبه بهتر یا بدتر در نتایج موتورهای جستجو موثر باشد. هرچقدر میزان لینک‌های وب سایت تان بیشتر باشد، موتور‌های جستجو بهتر متوجه محبوبیت شما یا قابل استناد بودنِ محتوایی که تولید می‌کنید خواهند شد. بک لینک‌ها چراغ‌های سبزی هستند از سمت مدیران ِدیگر سایت‌ها برای تایید محتوای شما.چ

بیشتر بخوانید: سئو چیست + آشنایی با ابزار های سئو

بهینه سازی، اجرایی کردن، مدیریت و آنالیز بک لینک‌ها کار چندان ساده ای نیست. برای همین شما باید به یک شرکت/ آژانس که در زمینه استراتژی‌های سئو خدمات تخصصی ارائه می‌دهد اعتماد کنید و خودتان روی فروش/ بازاریابی محصولات یا خدمات تان تمرکز کنید. انواع بک لینک‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • Follow
  • No follow
  • Sponsored
  • Spammy

لینک سازی چیست؟

لینک سازی (link building) به هر فعالیتی گفته می‌شود که به واسطه آن می‌توانید بک لینک دریافت کنید، لینک سایر سایت‌ها را داخل محتوای وب سایت خود قرار دهید و همچنین صفحات مختلف سایت خود را به صورت منطقی به یکدیگر متصل کنید تا کاربران بتوانند به راحتی در آن جابجا شوند. برای لینک سازی استراتژی‌های مختلفی وجود دارد. از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازاریابی محتوایی (رپورتاژ آگهی)
  • ارسال ایمیل‌های حاوی لینک
  • ایجاد لینک‌های Broken یا خراب
  • برند منشن و غیره.

چگونه بک لینک بگیریم؟

اگر برای گرفتن بک لینک به درستی اقدام کنید، می‌توانید در آینده نزدیک رتبه و سئو وب سایت تان را متحول کنید. راه‌های مختلفی برای گرفتن لینک وجود دارد. اینکه کدام راهکار را ترجیح دهید به استراتژی‌های تبلیغاتی‌تان مربوط می‌شود.

  1. ایجاد صفحات ارزشمند برای لینک دهی

در این استراتژی شما باید در وب سایت خود صفحات با کیفیت طراحی کنید که از نظر محتوایی ارزشمند هستند. سپس آنها را به نشریات یا وب سایت‌های معتبر معرفی کنید تا بتوانید به طور طبیعی بک لینک بگیرید. صفحاتی حاوی محتواهای آماری و داده محور، اینفوگرافیک‌ها و تصاویر آموزشی، محتواهای متنی طولانی در قالب راهنماها یا Guideline‌ها و امثالهم را می توانید بسازید و برای دریافت بک لینک اقدام کنید.

  1. ایجاد صفحه‌ی منبع

شما می‌توانید یکی از صفحات سایت خود را طوری تنظیم کنید که در آن چندین لینک مفید قرار بگیرد. به این نوع پیج ها اصطلاحا «صفحه منبع» گفته می‌شود. برای هر موضوعی می‌توانید چنین صفحاتی را بسازید. سپس بک لینک آن را در دیگر سایت‌ها قرار دهید.

چگونه بک لینک بگیریم؟

  1. ترمیم لینک‌های خراب یا Broken link

شما می‌توانید لینک‌ های Broken (Error 404) وب سایت رقیب که حوزه فعالیتش مشابه شماست را پیدا کنید و با لینکی از وب سایت خودتان که می‌تواند جایگزین خوبی برای آن باشد، جایگزین کنید. این کار یک موقعیت بُرد بُرد برای شما و مدیر وب سایت مورد نظر به حساب می‌آید.

  1. تکنیک آسمان خراش یا The Skyscraper Technique

در این روش شما باید محتوای موفقی در وب سایت خود پیدا کنید که ترافیک ارگانیک بسیار زیادی از طریق ِآن به سمت سایت‌تان هدایت می‌شود. محتوایی بهتر از آن تولید کنید. سپس لینک این صفحه را از طریق بازاریابی یا خرید رپورتاژ آگهی در وب سایت‌های پربازدید قرار دهید.

تفاوت لینک سازی داخلی و خارجی

برای افزایش ترافیک سایت خود باید هم نظر موتور‌های جستجو را جلب کنید و هم به تولید محتوای ارزشمند بپردازید.در نهایت به واسطه لینک‌های موجود در آن محتوا می توانید کاربران را بدون تبلیغات آزار دهنده به سمت سایت تان هدایت کنید. برای این منظور هم باید روی سئو داخلی سرمایه گذاری کنید و هم سئوی خارجی. سئوی داخلی با ایجاد لینک‌های داخلی میسر می‌شود و به موتور‌های جستجو و کاربران کمک می‌کند بفهمند زمینه فعالیت شما چیست. همچنین به کاربران کمک می‌کند بین صفحات مختلف سایت شما جابجا شوند (ناوبری آسان).

سئوی خارجی با بک لینک سازی صحیح و اصولی ممکن می‌شود. این لینک‌ها به موتور‌های جستجو سیگنال مثبت ارسال می‌کنند؛ به آنها نشان می‌دهند محتوای شما به قدری کاربردی و مناسب است که در سایر سایت‌ها به آن اشاره شده است. جدا از تمام مزیت‌های ساخت لینک ورودی، ارزشمند بودن ِبک لینک است که به آن اعتبار و هویت می‌بخشد.

تفاوت لینک های داخلی و خارجی

تاثیر بک لینک در سئو سایت

انجام درست لینک دهی و ساخت بک لینک می‌تواند روی سایت شما تاثیر مثبت بگذارد. جان مولر تحلیل گر روند وب مستر گوگل می‌گوید:

«ما باید ساخت لینک‌ها را جدی بگیریم و بک لینک‌ها را یکجا تولید نکنیم بلکه به مرور زمان برای ساخت آنها اقدام نماییم. گوگل به لینک‌ها بسیار اهمیت می‌دهد زیرا آنها را به عنوان بخشی مهمی از داده‌های الگوریتم‌های گوگل به حساب می‌آورد.»

بررسی تاثیر بک لینک‌ها با تست نتایج جستجو

سایت Moz نتیجه‌ی یکی از تحقیقات خود را در مورد بک لینک‌ها و رابطه آنها با سئو سایت ارائه کرده که اطلاعات جالبی در آن نهفته است. در این مطالعه، 50 نتیجه برتر در گوگل که حاوی 15 هزار کلمه کلیدی مختلف هستند، آنالیز شدند. در نهایت مشخص شد که 99.2 درصد از نتایج جستجوی برترِ گوگل دارای دست کم یک بک لینک هستند. اگر به این نتیجه شک دارید، پیشنهاد می‌کنیم خودتان دست به کار شوید و ببینید در سه نتیجه‌ی برتر گوگل مطلبی پیدا می‌کنید که حاوی بک لینک نباشد؟ موفق باشید!

اعتبار سنجی با بک لینک‌ها

بک لینک‌ها معیاری هستند که به واسطه آنها می‌توان اعتبار یک سایت را تعیین کرد. موتور‌های جستجو موقع اعتبار بخشیدن به محتوای یک وب سایت (علاوه بر در نظر گرفتن ِسایر مولفه‌ها) به تعداد بک لینک‌های آن توجه می‌کنند. زمانی که محتوای وب سایت شما معتبر باشد، بک لینک آن داخل سایر وب سایت‌ها قرار می‌گیرد و به موتورهای جستجو کمک می‌کند متوجه شوند که آیا محتوای شما ارزشمند است؟ آیا محتوای تولیدی توسط شما با سایر وب سایت‌ها مرتبط است یا خیر؟

تاثیر تجربه کاربری در بهینه سازی سئو

وقتی بک لینک‌هایی از وب سایت خود را داخل سایت‌های دیگر قرار دهید، تجربه کاربری ارزشمندی برای کاربران رقم میزنید. شما به این واسطه می‌توانید به آنها کمک کنید تا اطلاعات مورد نیاز خود را سریعتر پیدا کنند. همچنین می‌توانید first impression قوی و تاثیرگذاری روی کاربران بالقوه داشته باشید و با ارائه اطلاعات مفید آنها را با وب سایت خود (از همان ابتدا) درگیر کنید.

شاید علاقه داشته باشید: تاثیر رابط کاربری بر سئو

تاثیر بک لینک در سئو سایت

رپورتاژ بهتر است یا بک لینک؟

برای تعیین برتری میان رپورتاژ و بک لینک باید هر دوی آنها را به خوبی بشناسیم. در ابتدای این مطلب در مورد ماهیت بک لینک و اهمیت آن در سئو با شما صحبت کردیم، اما رپورتاژ آگهی چیست و چه تاثیری روی سئو سایت می‌گذارد؟ رپورتاژ آگهی در زبان فرانسوی به معنای گزارش است. از این نوع محتوا برای تبلیغ کردن محصولات، خدمات یا اطلاع رسانی به مخاطبان استفاده می‌شود. در این نوع گزارش تبلیغ محصول/ خدمات به صورت یک رویداد ارائه شده و سپس در رسانه‌های معتبر و سایت‌های خبری پربازدید منتشر می‌شود.

تاثیر رپورتاژ آگهی در سئو بسیار بالاست، زیرا یکی از طبیعی‌ترین و بی خطر‌ترین راه‌ها برای افزایش ترافیک سایت به شمار می‌آید. شما می‌توانید بدون حتی یک خط تبلیغات، رپورتاژ آگهی خود را طوری بنویسید و تنظیم کنید که مخاطب به صورت ناخودآگاه جهت رفع کنجکاوی یا بررسی ویژگی‌های محصولات یا خدمات شما به سایت‌تان مراجعه کند. در ادامه این مطلب در مورد رپورتاژ آگهی بیشتر توضیح خواهیم داد. در اینجا می‌خواهیم میزان تاثیر گذاری آن را با بک لینک‌ها مقایسه کنیم. برای درک بهتر تفاوت رپورتاژ و بک لینک پیشنهاد می کنیم مقاله مربوطه را مطالعه کنید: بررسی مهم ترین تفاوت رپورتاژ و بک لینک

تشابه قابلیت‌های رپورتاژ آگهی برای سئو و دریافت ترافیک ارگانیک با بک لینک‌ها

  • با توجه به رسانه‌ای که رپورتاژ در آن منتشر می‌شود، ترافیک ارگانیک بیشتری وارد وب سایت شما می‌شود. اگر 50 درصد کاربرانی که محتوای رپورتاژ را می‌خوانند روی بک لینک وب سایت‌تان کلیک کنند، می‌توان گفت موفقیت شگفت انگیزی برای جلب توجه آنها به دست آورده‌اید.
  • با رپورتاژ آگهی می‌توانید برند سازی کنید. این نوع گزارشات، قالبِ رسمی و استانداردی دارند که به کسب و کار شما رسمیت و اعتبار بیشتری نزد برند‌ها/ کسب و کارهای رقیب می‌بخشند.
  • داخل محتوای رپورتاژ بک لینک درج می‌شود. بک لینک‌ها (همانطور که توضیح دادیم) برای تقویت سئوی خارجی وب سایت و کسب اعتماد موتور‌های جستجو مانند گوگل ضروری‌اند.
  • نتیجه: رپورتاژ آگهی و بک لینک‌ها اجزای جدا نشدنی از یکدیگر هستند و می‌توانند کنار هم برای وب سایت‌تان نقش یک راهنما و تبلیغ کننده‌ی خوب را بازی کنند. توجه داشته باشید که با انتشار رپورتاژ آگهی و درج لینک‌های سایت‌تان داخل ِآن، گزارش تبلیغاتی شما تا همیشه داخل وب سایت مبدا باقی می‌ماند. معمولا حذف بک لینک از چشم گوگل دور نمی‌ماند. پس بهتر است به روش‌هایی روی آورید که در آنها لینک یا نام برند شما از داخل وب سایت مبدا پاک نمی‌شود.

رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی چیست؟

«یک متن در قالب آگهی یا گزارش خبری و یا یک اینفوگرافیک است. در این گزارش، توضیحات کامل در مورد یک موضوع به همراه بک لینک‌ های مرتبط قرار دارد که مخاطب را به وب سایت ِدیگری هدایت می ‌کند.»

رپورتاژ آگهی می ‌تواند چند لایه داشته باشد. لایه سطحی آن شبیه یک گزارش خبری معمولی است. در لایه‌های زیرینِ، اهداف تبلیغاتی قرار می‌گیرند. این نوع گزارشات مخاطبان را به صورت غیر مستقیم به سمت انجام کاری (مثلا بررسی یک وب سایت، بررسی یک محصول، شرکت در یک کمپین تبلیغاتی یا قرعه کشی و …) ترغیب می‌کنند. به همین خاطر اغلب کاربران عاشق این نوع گزارشات (به جای متن‌های تبلیغاتی) هستند.

شاید علاقه داشته باشید: پنالتی در گوگل (چگونه پنالتی نشویم)!!

بیایید برای آشنایی بیشتر با رپورتاژ آگهی و درج بک لینک داخل آن یک مثال بزنیم. تصور کنید مدیر یک وب سایت هستید که به کاربرانش گل و گیاهان آپارتمانی می‌فروشد. برای تبلیغ کسب و کارتان، یک متن آموزشی در مورد نحوه نگهداری از یک گیاه خاص نوشته اید. حالا تصمیم دارید آن را منتشر کنید. شما می ‌توانید برای اینکه یک وب سایت خبری، وب سایت رقیب یا یک وب سایت پربازدید متن تان را با رضایت کامل در سایت خود منتشر کند به آنها سفارش درج رپورتاژ دهید و هزینه مربوط به آن را هم پرداخت کنید. این رپورتاژ تا همیشه در سایت مورد نظر می ‌ماند و برای شما مانند یک بنر تبلیغاتی دائمی ‌عمل می ‌کند.

نکاتی طلایی برای انتشار بک لینک و رپورتاژ

  • محتوایی که به عنوان رپورتاژ به وب سایت میزبان می‌دهید باید مرتبط با موضوع و حوزه فعالیت آن باشد (البته لزومی ندارد ولی بهتر است این نکته را رعایت کنید.)
  • وب سایت‌هایی را برای درج رپورتاژ و بک لینک انتخاب کنید که بالاترین رتبه ممکن را دارند تا بتوانید بک لینک‌های با کیفیت از آنها بگیرید.
  • بک لینک‌های مربوط به وب سایت خود را در هدر یا انتهای گزارش درج نکنید. سعی کنید آنها را در کلِ متن پخش کنید. شما می‌توانید نهایتا 3 الی 5 لینک داخل رپورتاژ آگهی‌تان درج کنید.
  • از انکر تکست‌های مختلف برای رپورتاژ خود استفاده کنید. منظور از انکر تکست عبارتی است که برای درج بک لینک داخل محتوای رپورتاژتان انتخاب می‌کنید. انکر تکست تاثیر زیادی روی کلیک یا عدم کلیک کردن ِکاربران روی بک لینک ِ وب سایت شما دارد.
  • حتما باید در متن رپورتاژ تان برند سازی کنید. در چند بخش مختلف از رپورتاژ‌تان از برند خود نام ببرید. حتی می‌توانید اسم برند خود را در انکر تکست‌هایتان استفاده کنید. فراموش نکنید که گوگل عاشق برند سازی و گزارشاتی است که در آنها برند منشن وجود دارد.
  • از تکنیک‌های کاربردی در زمینه سئوی داخلی در متن رپورتاژ تان استفاده کنید تا متنی با بهترین کیفیت تولید کنید. درست است که رپورتاژ یکی از مجموعه تکنیک‌های بهینه سازی سئوی خارجی سایت است، اما نباید برای نگارش آن از نکات مهم و اصولی تولید محتوای با‌کیفیت غافل بمانید.
  • نکته: سئوی خارجی وب سایت تمام تکنیک‌هایی را شامل می‌شود که به واسطه آنها برای بهینه سازی سایت خود و ورود ترافیک ارگانیک تلاش می‌کنید. درج بک لینک، انتشار رپورتاژ، برند منشن، درج لینک وب سایت در شبکه‌های اجتماعی و … از جمله این تکنیک‌ها هستند.
  • از تکنیک ‌های کپی رایتینگ استفاده کنید و عنوان، زیر عنوان‌ها و lead خوبی برای متن رپورتاژ‌تان انتخاب کنید.

رپورتاژ آگهی و بک لینک

هزینه انتشار رپورتاژ آگهی چقدر است؟

برای تولید رپورتاژ آگهی و درج بک لینک داخل آن باید براساس اعتبار دامنه‌ی وب سایتی که قصد انتشار، متن‌تان را روی یکی از صفحات آن دارید، هزینه پرداخت کنید. مدیر هر وب سایتی (خبری، مجله، و …) براساس نرخ و اعتبار ِدامنه‌اش مبلغی را در صفحه سرویس خدمات تبلیغاتی خود درج کرده است. قبل از گفتگو با مدیر سایت بهتر است سری به این صفحه بزنید. سپس توضیحات لازم را اعم از شرایط و قوانین برای انتشار رپورتاژ بخوانید.

رپورتاژ آگهی خود را کجا منتشر کنیم؟

ارزیابی و آنالیز ِ وب سایت مقصد قبل از نگارش و انتشار رپورتاژ، اولین و مهم ترین مرحله به حساب می‌آید. وب سایت‌هایی که برای انتشار منظم رپورتاژ آگهی خود انتخاب می‌کنید باید دارای ویژگی‌های مذکور باشند.

  • دامنه با طول عمر بالا
  • اسپم اسکور بسیار پایین
  • رتبه الکسای بالا ( این رتبه نشان دهنده محبوبیت یک وب سایت نزد کاربران می ‌باشد.)
  • پیشینه مناسب فعالیت

تمرکز روی ساخت، ویرایش و بازبینی بک لینک‌ ها ساده نیست و به تمرکز و اختصاص زمان کافی نیاز دارد. شما می‌توانید با سپردن امور سئو و مدیریت بک لینک ‌ها جهت بهینه سازی سایت خود به شرکت اوج مدیا به نتایج درخشانی دست پیدا کنید. اوج مدیا با داشتن متخصصین با تجربه آماده مشوره و ارائه خدمات سئو و بهینه سازی وب سایت شما می باشد.

سولات متداول

سعی کنید لیستی از بک لینک‌های رقبای خود تهیه کنید. این بک لینک‌ها باید متنوع و آنالیز شده باشند تا دقیقا متوجه شوید کدام لینک‌ها برای آنها سودآور است. سپس عملکرد آنها را تکرار کنید.

بله، اما بهتر است مراقب باشید و زیاد به سراغ ساخت این نوع لینک ‌ها نروید.

غالبا لینک‌هایی که داخل نظرات، فروم‌ها و وب سایت‌های مخصوص پرسش و پاسخ قرار گرفته اند برای گوگل بی معنا هستند. پس تلاش نکنید تا با درج نظر فیک و قرار دادن بک لینک خود در فروم‌های آنلاین از این سایت‌ها اعتبار بگیرید.