اگرچه زندگی در عصر دیجیتال، شکل بسیاری از شغل ها را تغییر داده است و نرم افزارها حالا بخش بزرگی از کارها را برای ما انجام می دهند، اما گرافیک و طراحی بصری هنوز بر اساس اصول قدیمی و اصیل خود استوار هستند. این رشته در بسیاری از دانشگاه های دنیا تدریس می شود و گرافیست ها در طیف وسیعی از مشاغل می توانند استخدام شوند. این مقاله تلاش دارد تا با پوشش تمامی موارد فوق به یک پرسش ساده اما اساسی پاسخ دهد: گرافیک چیست؟

گرافیک چیست و چه آینده ای در انتظارش است؟

گرافیک چیست؟

در پاسخ به این پرسش که گرافیک چیست شاید بهتر باشد از یونانیان متفکر باستان کمک بگیریم. گرافیک کلمه ای یونانی است و در معنای لغوی به هر عملی گفته می شود که بتواند یک اثر بصری را ثبت کند. اثر بصری می تواند بخشی از هویت یک برند باشد، می تواند یک دغدغه اجتماعی را بازگو کند و یا صرفا قابی از زندگی روزمره را به تصویر بکشد.  گرافیک را می توان ابزاری دانست که افراد از آن برای تولید محتوای بصری جذاب و انتقال یک پیام واضح، استفاده می کنند. با رعایت توالی طرح ها و تئوری رنگ ها، تکنیک های مرتبط با قاب بندی فضای یک طرح و استفاده از ابزار مختلف، گرافیست ها می توانند یک پیام را در کانون توجه آورده و  آن را به شکلی که برای مخاطب جذاب و قابل فهم باشد، انتقال دهند.

آشنایی با رشته گرافیک

گرافیک را می توان به خدمت گرفتن رنگ ها، شکل ها و طرح ها برای بیان یک پیام واضح تعریف کرد. بدین ترتیب، گرافیک با هنر ارتباط بصری مرتبط می گردد. در این ارتباط، تئوری رنگ ها، شکل ها و شیوه نمایش آن ها اهمیت پیدا می کند اما بُعد انسانی این ارتباط نیز نباید فراموش شود. گرافیست ها یاد می گیرند همان چیزی را به مخاطب خود نشان دهند که مایل هست ببیند. به عنوان مثال، یک طراح گرافیست می داند برای طراحی لوگوی مواد غذایی باید از رنگ های شاد و اشتها آور استفاده کند و یا برای طراحی وب سایت یک بیمارستان یا وب سایت حقوقی، رنگ های آرامش بخش تاثیر به مراتب بهتری بر روی ناخودآگاه مراجعین دارند.

در رشته گرافیک، تمامی این اصول آموزش داده می شوند. در ایران رشته گرافیک در دو مقطع کاردانی و کارشناسی پیوسته ارائه شده و افراد می توانند از هنرستان وارد این رشته شوند. در این رشته شما یاد می گیرید چگونه با استفاده از سمبل ها، نماد ها، منحنی ها و رنگ ها، خیلی سریع، تفکرات و برداشت های ذهنی خود را به یک نمود بصری تبدیل کنید. در این رشته، مهارت های نقاشی، عکاسی، تخیل، جامعه شناسی، تحلیل داده ها و مخاطب و تئوری های مرتبط با هنرهای بصری آموزش داده می شوند. همچنین برخی از ابزارهای فنی رایج برای گرافیست ها و نحوه کار با این ابزار، آموزش داده می شوند.

بیشتر بخوانید: 10 طراح مشهور ایرانی

رشته گرافیک

ابزارهای گرافیک

برای خلق یک اثر گرافیکی زیبا، شما به ابزار مختلفی نیاز دارید. دوربین عکاسی، لوازم مورد نیاز برای نقاشی و ورقه های فلزی از جمله مواردی هستند که از قدیم به عنوان ابزار اصلی گرافیک شناخته می شدند. در کنار موارد فوق، آشنایی با نحوه کار ابزار گرافیکی دیجیتال نیز اهمیت زیادی دارد. بدیهی است که در میان لیست بلند ابزار گرافیکی دیجیتال، شما تنها باید مواردی را انتخاب کنید که برای حیطه کاری و سبک شما مناسب هستند. ما در ادامه دو مورد از رایج ترین و مهم ترین ابزار گرافیکی دیجیتال را معرفی می کنیم:

  • Adobe Photoshop: این ابزار در میان طراحان گرافیک بسیار محبوب است. فتوشاپ را می توان اولین و اصلی ترین ابزار حرفه ای برای طراحی و تدوین عکس دانست. این ابزار همچنین می تواند شروع خوبی برای طراحان گرافیک تازه کار باشد. اصول مقدماتی تدوین، مانند حذف پس زمینه تصاویر، طراحی اجسام اضافی در چارچوب و افکت های مخصوص فتوشاپ می تواند برای شروع، بهترین تمرین باشند. این نرم افزار همچنین امکان خلق تصاویر دو بعدی و سه بعدی را داراست.
  • Adobe InDesign: این نرم افزار برای خلق طرح های گرافیکی در مدیا، مانند کتاب های الکترونیکی، مجلات آنلاین و سایر نشریات ایده آل است. خلق چنین طرح هایی چالش های منحصر به فرد خود را دارد چرا که طراح باید تاثیرات بالقوه فونت ها، رنگ ها و طرح بندی ها را مد نظر داشته باشد. این ابزار به شما کمک می کند تا تمام این موارد را در قالب طرحی واقعی داشته باشید. همچنین امکان همکاری های تیمی به صورت همزمان در یک طرح در این ابزار وجود دارد. شما همچنین می توانید از قدرت هوش مصنوعی در این نرم افزار برای مدیریت خودکار طرح و قاب بندی جزئیات استفاده کنید.

همچنین برای آشنایی با ابزار های طراحی پیشنهاد میکنیم این مطلب را مطالعه کنید.

گرافیک چیست

شغل های رشته گرافیک

حال که پاسخ پرسش ” گرافیک چیست ” را یافتید باید بدانید که رشته گرافیک در گستره متنوعی از حوزه ها کاربرد دارد و شما می توانید در عناوین شغلی مختلف و جذابی مشغول به کار شوید. در ادامه سه مورد از پولساز ترین و جالب ترین شغل های رشته گرافیک را مرور خواهیم کرد:

  • تدوینگر عکس: ذیل این عنوان شغلی، تصاویر واقعی برای اصلاح رنگ، تنظیمات نور، اضافه کردن لوگو یا ترکیبات تصاویر به شما ارجاع داده می شوند. این تصاویر می توانند عکس هایی از محصولات یک کارخانه، طراحی داخلی یک خانه و تصاویری برای یک مجله یا روزنامه باشند.
  • طراحی لوگو: یکی از جالب ترین و پولسازترین شغل های مرتبط با طراحی گرافیک، طراحی لوگو است. لوگو هویت یک برند محسوب می شود و می تواند معرف یک شرکت، محصول و خدمات آن باشد. لوگو باید طراحی استاندارد و ساده ای داشته باشد تا مخاطب بتواند با آن ارتباط برقرار کند و در عین حال، در حافظه فرد باقی بماند.
  • طراحی رابط کاربری (UI): برندهای بزرگ و حرفه ای برای طراحی هر صفحه از وب سایت خود به گرافیست ها نیاز دارند. طراحی این صفحات می توانند بر روی تجربه کاربر تاثیر بگذارند و به تعامل بهتر میان مشتریان با برند کمک کنند. برای طراحی گرافیک صفحات وب گرافیست علاوه بر مهارت های اصلی، به مهارت های کد نویسی، اصول تبلیغات و طراحی صفحه وب نیز نیاز دارد.

شاید علاقه داشته باشید: برنامه های تولید محتوای تصویری

شغل های رشته گرافیک

ما در این مقاله تلاش کردیم تا با پاسخ به پرسش ” گرافیک چیست” المان های اصلی این رشته و آینده شغلی آن را بررسی کنیم. در ادامه به چند سوال متداول در این خصوص پاسخ خواهیم داد.

طراحی گرافیک معمولا در چه حوزه هایی استفاده می شود؟

گرافیک برای طراحی لوگوی شرکت ها، طراحی بروشور، پوستر، کارت پستال، کارت ویزیت، بیلبورد، تبلیغات و محیط های دیجیتال، مانند وب سایت ها، استفاده می شود.

گرافیک چیست و چرا به طراح گرافیک نیاز داریم؟

طراح گرافیک مهارت، خلاقیت و تجربه بیشتری دارد و با تکنیک ها و اصول طراحی حتی در محیط های دیجیتال آشناست. این افراد می توانند با تلفیق عناصر طراحی، پیام ها و ارزش های برند شما را به بیننده منتقل کنند. از آنجایی که در عصر دیجیتال هویت یک برند با طرح های بصری گره خورده است، یک گرافیست می تواند بهترین گزینه شما برای موفقیت باشد.

طراحان گرافیک در چه کشورهایی بیشترین درآمد را دارند؟

یک طراح گرافیک در کشورهای انگلیس، کانادا، چین، سوئد و ژاپن بیشترین درآمد را دارد. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *