خدمات اینستاگرام

اینستاگرام (به انگلیسی Instagram) که به اختصار اینستا هم خوانده می‌شود، یک پلتفرم اجتماعی برای اندروید، آی او اس و فایر اواس است که طرفداران بسیار زیادی دارد. Instagram برای به اشتراک گذاشتن تصاویر و ویدئو و برقراری تعاملات و ارتباطات اجتماعی به کار گرفته می‌شود. در این شبکه اجتماعی کاربر می‌تواند، ویدئو یا عکس‌های مد نظر خود را با دیگر مخاطبان این شبکه‌ی اجتماعی به اشتراک بگذارد.

امروزه مالکیت پلتفرم اینستاگرام در اختیار شرکت متا یا فیس‌بوک سابق است. در نتیجه Instagram از نظر شکل انتخاب محتوا برای کاربر شبیه فیس‌بوک عمل کرده و محتوا را در قالب فید ارائه می‌کند. زمانی که کاربران اینستاگرام، عکسی را برای تماشا انتخاب می‌کنند، الگوریتم Instagram یک عکس جدید که با موضوعات مورد علاقه کاربر مرتبط است، به فید اضافه می‌کند و در نتیجه کاربر به یک زنجیره‌ی بی‌انتهایی از محتواهای شخصی سازی شده و متناسب با علایقش روبرو خواهد بود. در ادامه اطلاعات کامل‌تری در خصوص Instagram، تاریخچه این اپلیکیشن و قسمت‌های مختلف آن ارائه خواهیم کرد.

اینستاگرام چیست

تاریخچه اینستاگرام چیست؟

در خصوص تاریخچه Instagram لازم به ذکر است که این پلتفرم اجتماعی در اکتبر سال 2010 توسط دو نفر یعنی مایک کرایگر و کوین سیستروم راه اندازی گردید. جذاب بودن این پلتفرم سبب شد تا در کمتر از دو سال یعنی تا ماه آوریل سال 2012 این اپلیکیشن، بیش از 100 میلیون کاربر در سراسر جهان داشته باشد. این عدد در دسامبر دو سال بعد یعنی 2014 از 300 میلیون کاربر نیز تجاوز کرد. همچنین نتایج بررسی‌ها نشان می‌داد که کاربران در عرض حدود یک سال، چیزی نزدیک به صد میلیون تصویر را در Instagram بارگذاری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: سوشیال مدیا چیست؟

تمام این اتفاقات به همراه پتانسیل بالا و استقبال روزافزون از اینستاگرام سبب شد تا مارک زاکربرگ و دیگر مدیران شرکت متا (Meta) به فکر خرید این اپلیکیشن بیافتند. سیستروم در آوریل 2012، این اپلیکیشن جذاب را به قیمت هنگفت یک میلیارد دلار که بخشی از آن پول نقد و بخشی دیگر سهام شرکت متا بود فروخت. از 2012 تا به الان، شرکت متا، مالکیت  Instagramرا بر عهده دارد و تغییرات زیادی را بر روی این اپلیکیشن ایجاد کرده که سبب شده اینستاگرام نقش پررنگی در زندگی ما ایفا کند.

خدمات اینستاگرام.

کاربردهای اینستاگرام چیست؟

در حال حاضر، اینستاگرام در سراسر دنیا نزدیک به دو میلیارد کاربر دارد که عدد عجیب و غریبی است. در کشور ما نیز این اپلیکیشن یکی از پرطرفدارترین پلتفرم‌ها به حساب می‌آید. هر چند در اوایل کار، Instagram فقط اجازه‌ی انتشار تصاویر و ویدئوهای کوتاه 15 ثانیه‌ای را به کاربران می‌داد اما با تغییرات جدید و امکان قرار دادن ویدئوهای یک دقیقه‌ای و پست‌های ورقه‌ای، کاربران از این اپلیکیشن به منظورهای مختلف استفاده کردند.

از جمله‌ی مهمترین کاربردهای اینستاگرام می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • فرهنگ سازی و تبلیغات: امروزه بسیاری از برندها، کسب و کارها و اشخاص معروف در حوزه‌های مختلف از اینستاگرام برای فرهنگ سازی و تبلیغات استفاده می‌کنند. شکل و شمایل این اپلیکیشن به شکلی است که به برندها امکان ارتباط و تعامل بیشتر با مشتری را می‌دهد.
  • تثبیت جایگاه: برندهای مختلفی مانند سامسونگ از اینستاگرام برای تثبیت جایگاه خود در بین مخاطبان استفاده می‌کنند. شرکت سامسونگ یکی از غول‌های بزرگ دنیا در زمینه‌ی عرضه تجهیزات الکتریکی و گوشی‌های هوشمند است. این شرکت هر چند برای فروش محصولات خود، به تبلیغ در Instagram نیازی ندارد اما از طریق این شبکه‌ی اجتماعی، علاوه بر اطلاعاتی که در خصوص محصولاتش ارائه می‌دهد، افراد را با فعالیت‌های انسان دوستانه‌ و تلاش‌هایش برای حفظ محیط زیست نیز آشنا می‌کند تا خود را یک برند محبوب و متعصب نسبت به کره زمین و انسان‌ها نشان دهد. به نوعی می‌توان گفت Instagram به این برند برای تثبیت جایگاه خود در ذهن مخاطب کمک شایانی می‌کند.
  • فروش محصولات و خدمات: یکی دیگر از مهمترین کاربردهای Instagram، فروش و بازاریابی کالا و خدمات مختلف است. از طریق بازاریابی اینستاگرامی می‌توان مخاطب جذب نمود و محصولات یا خدمات مختلف را به فروش رساند.

کاربردهای اینستاگرام

 

توضیحاتی درباره قسمت‌های مختلف اپلیکیشن Instagram

اینستاگرام هم مانند دیگر پلتفرم‌ها دارای یکسری بخش‌ها و اصطلاحات رایج است که در این قسمت سعی داریم به صورت مختصر به آن‌ها بپردازیم:

  • خانه (Home)

به صفحه‌ی اصلی اینستاگرام که پست‌ها و عکس‌ها در آن به نمایش گذاشته می‌شود، خانه می‌گویند.

  • آپلود (Upload)

در این قسمت که شبیه علامت + می‌باشد، شما می‌توانید عکس و ویدئو را به اشتراک بگذارید.

آپلود عکس در اینستاگرام.

  • فعالیت

در این بخش که علامتی شبیه قلب دارد، شما می‌توانید لایک‌ها و نظرات و همچنین اشخاصی که به تازگی شما را دنبال کرده‌اند را مشاهده نمایید.

  • پروفایل (Profile)

در این قسمت شما می‌توانید اطلاعات صفحه خود از جمله پست‌ها، بایو، نام کاربری و … را مشاهده نمایید.

  • الگوریتم:

امروزه بیشتر شبکه‌های اجتماعی پر مخاطب بر اساس یکسری الگوریتم‌های خاص کار می‌کنند. اگر بخواهیم یک تعریف ساده از الگوریتم Instagram ارائه کنیم باید بگوییم که الگوریتم به نوعی ترتیب نمایش پست‌ها و استوری‌ها را در صفحه‌ی اصلی و قسمت اکسپلور اپلیکیشن مشخص می‌کند.

شاید علاقه داشته باشید: کسب درآمد از شبکه های اجتماعی

  • بایو

بایو اینستاگرام که گاها به اشتباه از آن با نام «بیو» هم یاد می‌شود، یک متن 150 کاراکتری است که کاربر می‌تواند در قسمت پروفایل خود بنویسید. بایو در Instagram به نوعی یک معرفی نامه‌ی کوتاه از شخص یا برند صاحب صفحه است.

  • نام کاربری یا آیدی

اینستا از نام کاربری برای تمایز دادن حساب افراد و برندهای مختلف از یکدیگر استفاده می‌نماید. یکی از اولین کارهایی که در هنگام ایجاد حساب در اینستاگرام باید انجام دهید، انتخاب نام کاربری است.

  • کپشن

هر پستی که در Instagram به اشتراک می‌گذارید، می‌تواند حاوی متنی باشد که به آن کپشن گفته می‌شود.

  • گالری

Instagram به کاربران خود اجازه می‌دهد که در هر پست، نهایتا ده عکس یا ویدئو به صورت ورقه‌ای به اشتراک بگذارند.

  • آرشیو

شاید یکی از قابلیت‌های جذاب اینستاگرام، قابلیت آرشیو کردن تصاویر باشد. این بخش به کاربر اجازه می‌دهد که پست یا استوری‌های خود را بدون آنکه حذف کند، از دید دیگران مخفی نماید. همچنین شخص می‌تواند هر وقت که دلش خواست پست‌ها و استوری‌ها را از حالت آرشیو خارج نموده و دوباره به اشتراک بگذارد.

  • پست‌های ذخیره شده:

در زیر تصاویر و ویدئوهای هر پست اینستاگرامی یک آیکون وجود دارد که به شما امکان ذخیره آن تصویر یا ویدئو را می‌دهد. این آیکون در گوشه‌ی سمت راست هر پست قرار گرفته و با لمس آن می‌توانید آن پس را ذخیره کنید.

  • تعامل

تعامل یا به انگلیسی Engagement به برقراری ارتباط با دیگر کاربران Instagram گفته می‌شود. پاسخ دادن به دایرکت و کامنت‌ها، جلسات مشاوره در لایوهای اینستاگرامی و … از جمله‌ی مهمترین روش‌های تعامل به حساب می‌آیند.

  • ریچ (Reach)

ریچ به تعداد مخاطبانی که پست شما را دیده‌اند، گفته می‌شود.

  • ایمپرشن (Impressions)

ایمپرشن تعداد بازدیدها از یک پست اینستاگرامی را مشخص می‌کند. در خصوص تفاوت ریچ و ایمپرشن، لازم به ذکر است که ایمپرشن تعداد دفعاتی که پست به نمایش گذاشته شده است را نشان می‌دهد، این در حالی است که ریچ تعداد کاربران واحدی که یک پست را مشاهده کرده‌اند را به نمایش می‌گذارد.

  • لایک کردن

در صورتی که شما یک پست اینستاگرامی را بپسندید، می‌توانید آن را با دابل تپ یا ضربه‌ی دوتایی، یا از طریق لمس علامت قلب پایین پست لایک نمایید.

  • دایرکت

دایرکت به بخش مبادله خصوصی پیام‌ها بین دو کاربر گفته می‌شود. این بخش از نظر کارکرد شبیه دیگر پلتفرم‌ها است، با این تفاوت که کمی محدودتر است.

طراحی پست اینستاگرام

  • اینسایت (Insights)

بخش اینسایت در اینستاگرام، یک بخش آماری است که برای حساب‌های تجاری در نظر گرفته شده است. در این بخش، کاربر می‌تواند جزئیات دقیق و کاملی در خصوص مخاطبان، محتواها و عملکرد حسابش مشاهده کند. استفاده از این بخش به رشد پیج‌های اینستاگرامی کمک بسیار زیادی می‌کند.

  • تگ کردن

به اضافه کردن نام کاربری صفحات مختلف به یک پست یا استوری گفته می‌شود.

  • فالوور

فالوور یا به فارسی دنبال کننده، به حساب‌های کاربری که یک صفحه اینستاگرامی را دنبال می‌کنند، گفته می‌شود.

  • فالویینگ

فالویینگ صفحاتی هستند که شما آن‌ها را دنبال می‌نمایید.

  • هشتگ

در اینستاگرام می‌توان عبارات یا کلماتی را با نماد # در پست یا استوری به نمایش گذاشت. هشتگ‌ها برای دسته بندی پست و استوری‌ها به کار گرفته می‌شوند.

  • جئوتگ یا لوکیشن

منطقه‌ی جغرافیایی است که شما می‌توانید به پست‌ها و استوری‌های خود اضافه نمایید.

  • اینفلوئنسر

به اشخاص شناخته شده و معروف در اینستاگرام و البته دیگر شبکه‌های اجتماعی، اینفلوئنسر گفته می‌شود.

حتما بخوانید: سوشیال مدیا چیست؟

  • استوری

استوری‌ها، پست‌های موقت 24 ساعته هستند که قسمت بالایی صفحه‌ی اصلی اینستاگرام برای شما به نمایش در می‌آیند. در استوری می‌توانید عکس و ویدئو را به اشتراک بگذارید. استوری‌ها بعد از 24 ساعت از صفحه‌ی شما پاک خواهند شد، مگر آنکه آن‌ها را در بخش هایلایت ذخیره نمایید.

طراحی استوری اینستاگرام

  • هایلایت

به استوری‌های ذخیره شده گفته می‌شود.

  • لایو اینستاگرام

لایو یکی از قسمت‌های جذاب اینستاگرام برای کاربران به حساب می‌آید. در قسمت لایو شما می‌توانید به صورت زنده با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید.

  • آی جی تی وی (IGTV)

آی جی تی وی یا تلویزیون اینستاگرام، بخشی است که با استفاده از آن می‌توانید ویدئوهایی با زمان 1 تا 60 دقیقه منتشر کنید.

  • اکسپلور

اکسپلور اینستاگرام به آیکون شبیه ذره بین قسمت پایین نوار اینستا گفته می‌شود که در خود پست‌های بسیار زیادی را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. در این بخش، Instagram با توجه به نتایج الگوریتم، پست‌هایی را بر اساس سلیقه مخاطب در اختیارش قرار می‌دهد.

سوالات متداول

1) یک شخص در اینستاگرام می‌تواند چند اکانت داشته باشد؟

در یک تلفن همراه، شما می‌توانید به صورت همزمان 5 حساب کاربری در Instagram داشته باشید. البته برای دسترسی به حساب جدید به شماره تلفن و ایمیل جدید هم نیاز دارید.

2) آیا اینستاگرام به اشخاص پرطرفدار حقوق می‌دهد؟

بر خلاف اپلیکیشنی مانند یوتیوب، Instagram به کاربرانش مبلغی را پرداخت نمی‌کند. با این وجود، اینفلوئنسرها در اینستا، بر اساس شیوه‌های مختلف بازاریابی و فروش و تبلیغات، کسب درآمد می‌کنند.

3) مهمترین عامل برای رشد یک کسب و کار در Instagram چیست؟

عوامل مختلفی در رشد یک کسب و کار در Instagram نقش دارد. اما یکی از مهمترین عوامل، استمرار در این پلتفرم است. شما برای به نتیجه رسیدن در این اپلیکیشن باید زمان صرف کنید و محتوای خوب تولید نمایید. به علاوه تبلیغات نیز نقش پررنگی در موفقیت یک صفحه در اینستاگرام دارد.

همچنین شما میتوانید برای استفاده از خدمات اینستاگرام با ما در ارتباط باشید | تماس با ما

خدمات شبکه های اجتماعی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *