کرالر چیست

کرالر یا خزنده وب را می‌توان یکی از مهم‌ترین بخش‌های موتورهای جستجو دانست. در واقع این کرالرها هستند که نتایج را برای موتورهای جستجو فراهم می‌کنند. تصور کنید در لحظه‌ای که عبارت مورد نظر خود را در موتور جستجو وارد کردید تمامی صفحات وب جستو جو شوند. در چنین حالتی زمان پاسخگویی موتورهای جستجو به شدت بالا می‌رود. این کرالرها یا Web Crawler هستند که سرعت جستجو و نمایش نتایج را افزایش می‌دهند و باعث می‌شوند شما در یک لحظه هزاران لینک سایت را در برابر خود ببینید. با اوج مدیا همراه باشید.

کرالر چیست؟

کرالر چیست؟

خزنده وب یا Web Crawler بخش اصلی موتور‌های جستجو هستند. کرالرها نرم‌افزارهایی هستند که با توجه به الگوریتم و اهدافی که توسط موتورهای جستجو برایشان مشخص می‌شود به طور خودکار در وب سایت‌های موجود در سراسر جهان به گردش می‌پردازند. Crawler اطلاعاتی چون عنوان و ماهیت محتواهایی که در وب سایت‌ها وجود دارند را در دیتابیس موتور جستجو ذخیره می‌کند. کرالرها بسته به موتور جستجویی که ساخته و مورد استفاده قرار می‌گیرند به نام‌های مختلفی شناخته می‌شوند.

  • خزنده وب یا Web Crawler
  • عنکبوت‌های وب یا Web Spider
  • فهرست سازان خودکار یا Automatic Indexers
  • ربات‌های نرم‌افزاری خودکار یا Web Robots
  • نرم‌افزارهای FOAF

بیشتر بخوانید: تاثیر تجربه کاربری بر سئو و بهینه سازی

Crawler یا خزنده وب چگونه کار می‌کند؟

کرالر نرم افزاری است که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا اطلاعات مربوط به صفحات مختلف وب سایت‌ها را آنالیز، ثبت و رده‌بندی کنند. Web Spider هم مانند خزنده وب عمل می‌کند و ماهیتی یکسان دارد. آنها لینک‌ها را صفحه به صفحه پیگیری می‌کنند و از یک سایت به سایت دیگر می‌روند. این لینک‌ها SEO یا Feed نامیده می‌شوند. از این رو SEO سازی اصولی سایت می‌تواند در کسب نتایج موتورهای جستجو موثر باشد. از سوی دیگر هرچه میزان لینک‌هایی که به سایت شما ختم می‌شود بیشتر باشد به طبع کرالرهای بیشتری به سایت شما سر می‌زنند. موتورهای جستجو برای ایجاد ایندکس‌ها و پایگاه داده‌های خود به Crawler یا Spider وابسته هستند.

شاید علاقه داشته باشید: آشنایی با مهم ترین مفاهیم سئو

به زبان ساده‌تر عملکرد Web Crawler مانند یک عنکبوت در طبیعت است. عنکبوت‌ها برای ساخت تارها ابتدا شروع به ایجاد تارهای عمودی و متصل کردن تمام آنها به یک نقطه مرکزی می‌کنند. سپس با تارهایی با طول کم این خطوط را به یکدیگر متصل می‌کنند. کرالر یا خزنده وب هم دقیقا همین کار را در دنیای دیجیتال انجام می‌دهد. زمانی که Crawler وارد یک وب سایت می‌شود لینک‌های موجود در آن سایت حکم همان نقاط اتصال تار عنکبوت را دارند. هرچه این نقاط اتصال قوی‌تر و بیشتر باشند خزنده وب بیشتر به سایت مراجعه می‌کند. همین اتفاق موجب ثبت گزارشات بیشتر در ایندکس موتور جستجو شده و منجر به افزایش رتبه سایت شما می‌شود.

کرالر چگونه کار میکند

معرفی چند کرالر برتر

همانطور که پیشتر به صورت مختصر به آن اشاره کردیم هر موتور جستجو و شرکتی که در این حوزه فعالیت می‌کند یک خزنده وب انحصاری برای خود دارد. از این رو کرالرها با نام‌های مختلفی شناخته می‌شوند. در ادامه به چند نمونه از بهترین وب کرالرهای موجود اشاره می‌کنیم. با شرکت دیجیتال مارکتینگ اوج مدیا همراه باشید.

بیشتر بخوانید: برنامه های تولید محتوای تصویری

  1. GoogleBot: به طبع گوگل قدرتمندترین موتور جستجو حال حاضر است. از این رو GoogleBot را می‌توان مهم‌ترین و محبوب‌ترین خزنده وب دانست. موتور جستجو گوگل از این Crawler برای آنالیز سایت‌ها و جمع آوری اطلاعات برای رتبه دهی نتایج جستجو استفاده می‌کند.
  2. Alexbot: Alexbot خزنده وب وب شرکت بزرگ Amazon است. این ربات برای جستجوی محتواهای اینترنتی و بررسی backlink و پیوندهای سایت توسط شرکت آمازون ایجاد شده است. در صورتی که ترجیح می‌دهید محتوا سایت محرمانه بماند باید از خزیدن ربات Alexbot در وب سایت خود جلوگیری کنید.
  3. Yahoo! Slurp bot: Yahoo یکی دیگر از موتورهای جستجو پرطرفدار است که برای جمع آوری اطلاعات با هدف فهرست بندی وب سایت‌ها ایجاد شده است. این کرالر بیشتر با هدف بهبود محتواهای شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  4. Bingbot: یکی دیگر از ربات‌های Crawler بسیار محبوب Bingbot است که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است. این ربات به موتور جستجو Bing برای رتبه بندی سایت‌ها کمک می‌کند.
  5. DuckDuck Bot: DuckDuckGo یکی از موتورهای جستجو بسیار محبوب در میان کاربران است. این کرالر بر خلاف سایر خزنده‌های وب شما را در ‌وب سایت دنبال نمی‌کند و تاریخچه جست و جوی‌تان را بررسی نمی‌کند. DuckDuck Bot صرفا برای یافتن مرتبط‌ترین و بهترین نتایج ایجاد شده است.
  6. Facebook External Hit: فیس بوک هم خزنده وب مختص به خود را دارد. این کرالر برای زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که کاربر در صفحه‌ی خود یک لینک خارجی را با شخص دیگری به اشتراک بگذارد. از این رو تگ، عنوان و محتوای صفحه‌ی مورد نظر برای هر دو کاربر نمایش داده می‌شود.
  7. Baiduspider: Baiduspider توسط موتور جستجوی محبوب کشور چین Baidu برای جستجوی ابر لینک‌ها و نمایه بندی نتایج مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  8. Exabot: Exalead موتور جستجوی فرانسوی است که از کرالر وب Exabot برای نمایه بندی نتایج استفاده می‌کند.
  9. Yandex Bot: Yandex موتور جستجوی کشور روسیه است که برای ساخت ایندکس خود از کراولر Yandex Bot استفاده می‌کند.

معرفی کرالر

چند نمونه از ابزارهای محبوب برای بهینه سازی و کسب رتبه در موتورهای جستجو

  • Ahrefs: از Ahrefs برای بررسی و تحلیل بک لینک‌های سایت‌ها استفاده می‌شود. این نوع کرالر در مقایسه با سایرین ایندکس‌های بک لینک مناسب‌تری ارائه می‌دهد. برای استفاده از Ahrefs کافیست در سایت آن ثبت نام کرده و افزونه‌ی آن را بر روی مرورگر خود نصب کنید. این خزنده وب امکان بررسی بک لینک‌ها، رشد ترافیک، کلمات کلیدی، رتبه دامنه و url و بسیاری موارد دیگر را فراهم می‌کند.
  • SEMrush: SEMrush یک ابزار کاربردی برای جمع آوری اطلاعات سایت‌ها جهت تحلیل و بررسی است. کرالر SEMrush یک نرم افزار است که امکان بهبود سایت را برای بلاگرها فراهم می‌کند.
  • SEO Spider: SEO Spider کرالر ارائه شده توسط شرکت screaming frog است که عملکرد بسیار خوبی در بررسی و خزیدن در وب سایت‌های مختلف از خود نشان می‌دهد.
  • Sitebulb web Crawler: کرالر Sitebulb تلفیقی از تجزیه و تحلیل در سطح سازمانی و تجسم داده‌ها است. با استفاده از این Web Crawler دیگر نیازی نیست از صفحه گسترده یا نرم افزارهای سفارشی گران‌قیمت استفاده کنید.
    • ارائه چندین پیشنهاد برای بهبود سایت
    • ارائه نمودارها و گراف‌های مختلف برای ایجاد سهولت در درک اطلاعات
    • ارائه گزارش‌های جامع
    • برخورداری از یک الگوریتم قدرتمند
  • Seomator: Seomator نوعی کرالر وب برای نظارت، بررسی فنی و معماری وب سایت است. این خزنده وب پس از پایان پایش سایت یک گزارش کامل و جامع از ویژگی‌های سرعت سایت، امکان استفاده از تلفن همراه، کیفیت محتوا سایت و… به ایمیل شما ارسال می‌کند. Seomator به دو بخش مجزا off-site و on-page تقسیم می‌شود.
  • Deepcrawl: کرالر Deepcrawl یک خزنده‌ی مبتنی بر فضای ابری است که امکان تجزیه و تحلیل وب سایت‌تان را فراهم می‌کند. از این رو موجب می‌شود که مسائل فنی را برای بهبود عملکرد جستجوگرها بهتر درک کنید.
  • OnCrawl: OnCrawl یک کراولر مبتنی بر داده کاوی سئو است. این Web Crawler برای انجام آنالیزهای سازمانی و مانیتورها روزانه بسیار مناسب است.
  • Raventool: این Crawler برای مدیریت تبلیغات وب سایت بسیار مناسب است. با استفاده از Raventool می‌توان تجزیه تحلیل سایت و بررسی موتورهای جستجو را مدیریت نمود.
  • MOZ: خزنده وب MOZ یکی از ابزارهای بسیار کاربردی برای تحقیق و توسعه، بهینه سازی SEO و… است.

Crawler چیست

 

برای افزایش میزان کرالینگ سایت چه کار کنیم؟

  • تولید محتوا به صورت متناوب
  • بروزرسانی محتواهای قدیمی
  • دریافت بک لینک از سایت‌های بزرگ‌تر
  • انتشار محتوا در سایت‌های رفرنس
  • افزودن بخش‌هایی که مدام بروزرسانی می‌شوند. مانند اعلام قیمت، تاریخ و…

مشاهده تعرفه انجام خدمات سئو و بهینه سازی اوج مدیا

سوالات متداول

  1. خزنده وب سفارشی چیست؟

خزنده وب سفارشی یا custom web crawler برای تحقق اهداف خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما با اعمال تغییرات در الگوریتم کرالر می‌توانید آن را برای انجام امور خاص طراحی کنید. برای مثال می‌توانید با توجه به کاربری سایت خود جستجو اطلاعات را برای کاربران‌تان سهولت بخشید.

  1. تفاوت وب اسکرپینگ با وب کراولینگ در چیست؟

بیشتر کاربران تفاوت web crawler و web scraper را نمی‌دانند و بی توجهی به کاربرد اصلی هر کدام از آنها استفاده می‌کنند. خزنده وب بیشتر با metadata مثل کلمات کلیدی، تگ‌ها و… سر و کار دارد. از سوی دیگر وب اسکریپر محتواهای وب سایت‌های دیگر را برای استفاده در یک منبع آنلاین دیگر به سرقت می‌برد.

  1. Web Spider چه زمانی عمل می‌کند؟

کرالرها به صورت دوره‌ای محتواهای وب سایت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند. با این وجود زمانی که با استفاده از ابزارها سایت خود را برای ایندکس قرار می‌دهید، کرالرها مطابق با معیارهای پیش فرضی که دارند صفحه مورد نظر را در صف قرار می‌دهند. با لینک سازی مناسب می‌توان این زمان را کاهش داد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *