10 طراح مشهور ایرانی

آیا مشهورترین طراحان گرافیک ایران را می شناسید؟!

تعریف از خود نباشد؛ ما ایرانی ها از آن دسته آدم هایی هستیم که از هر انگشتمان یک هنر که نه، چند هنر می بارد. این را با نگاهی کلی به فهرست هنرمندانی که متعلق به این آب و خاکند، می توان فهمید! نمونه اش گرافیست های چیره دستی که اغلب ما شناخت درست و درمانی از آن ها نداریم. حیف است که این افراد از قلم افتاده و مهجور بمانند. حیف است گَرد فراموشی بر چهره آثار خارق العاده شان بنشیند و من و شما فرصت آشنایی با آن ها را نیابیم و به وجودشان نبالیم! پس لطفا دست روی دست نگذاشته و این مطلب پر بار را بخوانید تا در کمتر از چند دقیقه با مشهورترین طراحان گرافیک ایران آشنا شوید. با اوج مدیا همراه باشید.

مشهور ترین طراحان گرافیک ایران

مرتضی ممیز؛ پدر گرافیک ایران!

اگر لوگوی آتش نشانی، شهرداری تهران، سایپا و سازمان ملی استاندارد را دیده باشید، حتما ذوق و قریحه طراح آن ها را در دل تحسین کرده اید. طراح این لوگوهای به یاد ماندنی و فراموش نشدنی کسی نیست جز مرتضی ممیز؛ پدر گرافیک ایران!

مرتضی ممیز (ابراهیم ثانی) که یکی از بنیانگذاران رشته گرافیک در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است، طراح گرافیکی است که اکثر مردم آثارش را بیش از خودش می شناسند. او که تصویرگر و پژوهشگر هنر بود، در چهارمین روز از شهریور ماه سال 1315 هجری شمسی چشم به جهان گشود.جناب ممیز در نخستین سال های نوجوانی خود از طریق کتابخانه ای وابسته به سفارت لهستان، با مجلات لهستانی آشنا و به دنیای گرافیک علاقه مند شد. آشنایی وی با هنر لهستان که آن روزها در اوج شکوفایی به سر می بُرد، نقطه عطف زندگی هنری این استاد گرانقدر شد!

مرتضی ممیز در سال 1335 تحصیل خود را در رشته نقاشی در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران آغاز و در سال 1344 موفق به اخذ مدرک کارشناسی شد. او همزمان با تحصیل، فعالیت خود را در آتلیه بهرامی آغاز و به صورت حرفه ای به طراحی لوگو و پوستر پرداخت.آقای مرتضی ممیز تحصیل در مدرسه هنرهای تزئینی پاریس در رشته طراحی غرفه و معماری داخلی را نیز در کارنامه دارد. او پس از بازگشت از فرانسه پس از تلاش های بسیار موفق به ایجاد رشته گرافیک در دانشکده هنرهای زیبا شد و به تدریس در این زمینه پرداخت. جناب ممیز در سن 75 سالگی پس از یک دوره تحمل سرطان چشم از جهان فرو بست.

بیشتر بخوانید: سوشیال مدیا چیست؟

مرتضی ممیز

قباد شیوا؛ طراح نامدار نشان فراموش نشدنی برج میلاد!

این روزها کمتر کسی پیدا می شود که قباد شیوا را با آثار بدیعش نشناسد. او که یکی از مشهورترین طراحان گرافیک ایران است، در سال 1319 هجری شمسی در همدان متولد شد. برادر بزرگتر جناب شیوا که در بیمارستان آمریکایی ها در همدان مشغول به کار بود، کارت های کریسمسی بسیاری را از آمریکایی ها هدیه می گرفت. او این کارت های زیبا و طرح دار را در اختیار برادر کوچکترش، قباد، قرار داد و بدین ترتیب گرایش نقاشی را به وجود وی تزریق کرد. قباد با کشیدن طرح های بی نظیر روی آن کارت‌ها گامی بلند در راستای فراگیری هنر برداشت و بدین ترتیب سرنوشت خود را به هنری ترین نحو ممکن رقم زد!

مخالفت‌های خانواده استاد شیوا برای ورود او به دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران پای بیماری های روانی را به زندگیش باز و کارش را به بستری در بیمارستان کشاند. پس از تلاش های بسیار و به توصیه پزشکان، قباد موفق شد راهی تهران شده و در دانشگاه و دانشکده مورد علاقه اش مشغول به تحصیل شود. فشارهای زندگی و تنگنای مالی استاد شیوا را برای کسب درآمد و ادامه تحصیل به سوی نقاشی های تبلیغاتی (گرافیک) سوق داد. طولی نکشید که دست روزگار پای قباد شیوا را به صدا و سیما باز کرد. این چهره ماندگار گرافیک ایران این بار با راه اندازی واحد گرافیک صدا و سیما برگی جدید از دفتر زندگی خویش را ورق زد.

سرانجام قباد شیوا پس از سال ها فعالیت موفق در ایران برای فراگیری علم گرافیک راهی دانشگاه پرت نیویورک شد. در آن جا نیز مشکلات مالی دست از سر جناب شیوا بر نداشته و این بار او را مجبور به کار در کارگاه گلیرز نمودند. روزها در پی هم گذشتند و عاقبت این طراح نامدار ایرانی در سال 1360 با کوله باری از دانش و تجربه به ایران برگشت. او پس از بازگشت به وطن به کار در صدا و سیما و تدریس در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران، دانشگاه الزهرا و دانشگاه آزاد پرداخت.

استاد شیوا که یکه تاز عرصه طراحی پوستر است، در حال حاضر کارگاه شخصی خود را راه اندازی نموده و هنرآموزان جوان را آموزش می دهد.

حتما بخوانید: بهترین ابزار های طراحی UX

قباد شیوا

ابراهیم حقیقی؛ طراحی نام آشنا در عرصه طراحی پوستر

ابراهیم حقیقی یکی از خوش ذوق ترین و سرشناس‎ ترین طراحان گرافیک ایران است که بی شک بارها و بارها نامش را از اهالی هنر شنیده اید. او که سال‌هاست در عرصه‌های مختلف هنر از طراحی جلد کتاب گرفته تا عکاسی و نقاشی و… فعالیت می‌کند، در 13 مهر 1328 هجری شمسی در تهران متولد شده است.

هنوز پای عکس های سیاه و سفید به ایران باز نشده بود که ابراهیم هنر رنگ کردن عکس با جوهر را از پدرش که یکی از عکاسان صاحب اسم و رسم آن زمان بود، آموخت. او که از همان دوران علاقه بسیاری به کتاب داشت، با مجله “کتاب هفته” آشنا و با دیدن تصویرسازی‌های مرتضی ممیزی در این مجله راهی کلاس‌های این استاد گرانقدر شد.

ابراهیم حقیقی که در سال 1346 موفق به اخذ دیپلم ریاضی شد، توانست مدرک کارشناسی ارشد معماری خود را از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران کسب کند. او فعالیت حرفه ای خود در زمینه طراحی پوستر را از سال 1348 آغاز و موفق به برگزاری نمایشگاه‌های مختلف و کسب جوایز گوناگون شد.این طراح صاحب نام ایرانی عضو انجمن بین المللی طراحان گرافیک، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و انجمن فیلمسازان مستند ایران است. او در حال حاضر در رشته گرافیک دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، دانشگاه فارابی، دانشگاه آزاد و مدرسه عالی تلویزیون و سینما تدریس می کند.

همچنین اگر به حوزه طراحی پوستر علاقه دارید و نیاز به طراحی یک پوستر حرفه ای دارید میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید: سفارش طراحی پوستر

ابراهیم حقیقی

مسعود نجابتی؛ طراح توانمند لوگوی مسجد مقدس جمکران!

مسعود نجابتی یکی از مشهورترین طراحان گرافیک ایران است که همه او را با لوگوی معروف مسجد مقدس جمکران و باغ کتاب تهران می شناسند! او که در سال 1346 در تهران دیده به جهان گشود، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته گرافیک از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. آغاز فعالیت حرفه ای استاد نجابتی به سال 1367 باز می گردد. وی که یکی از سرشناس ترین اعضای انجمن گرافیست ها و خوشنویسان ایران است، حرف های زیادی در زمینه تایپوگرافی برای گفتن دارد. حوزه تخصصی این بزرگ مرد دنیای گرافیک طراحی لوگو (تایپوگافی) می باشد. استاد نجابتی در حال حاضر در دانشگاه ها، هنرستان ها و مراکز مختلف آموزش هنر مشغول به تدریس گرافیک و تایپوگرافی است.

از جمله مهم‌ترین افتخارات این ستاره ایرانی دنیای گرافیک، می‌توان به مدیریت هنری و طراحی گرافیکی پروژه‌های فرهنگی گوناگون از سوی سازمان‌ها و مراکز دولتی و خصوصی اشاره کرد. دریافت دیپلم افتخار نخستین جشنواره خوشنویسی جهان اسلام، کسب لوح تقدیر نمایشگاه کتابت بسم الله و برگزاری کارگاه های آموزشی گرافیک و تایپوگرافی از دیگر افتخاراتی است که در کارنامه این طراح مشهور ایرانی می درخشند.

شاید علاقه داشته باشید: چرا باید کارت ویزیت داشته باشیم؟

مسعود نجابتی

رضا عابدینی؛ موسس پر آوازه سبک تایپوگرافی!

رضا عابدینی یکی دیگر از مشهورترین طراحان گرافیک ایران است که در سال 1346 هجری شمسی در تهران متولد شد. وی فارغ‌التحصیل رشته طراحی گرافیک از هنرستان هنرهای تجسمی پسران تهران بوده و دارای مدرک کارشناسی رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران می‌باشد. آغاز فعالیت حرفه ای این طراح نامدار ایرانی که عمده فعالیت هایش بر طراحی گرافیک و تایپوگرافی متمرکز است، به سال 1368 باز می گردد.

جناب عابدینی که موسس صاحب اسم و رسم سبک تایپوگرافی می باشد، نخستین طراح ایرانی است که نامش در کتاب تاریخ طراحی گرافیک مگز به ثبت رسیده است. طراحی با ذکاوت که اعتقاد دارد هیچ مفهومی در دنیا بدون فرم قابل پذیرش نیست!

رضا عابدینی که سابقه طراحی لوگو برنامه روایت فتح و طراحی خط مجموعه هشتاد و نه اثر را در کارنامه هنری خود دارد، سال هاست در لاهه هلند و به دور از وطن فعالیت می کند.

پیشنهاد میشود: ChatGPT چیست؟

رضا عابدینی

 مهدی سعیدی؛ طراحی جوان با توانایی های مثال زدنی!

یکی از مشهورترین طراحان گرافیک ایران که در اوج جوانی موفق به کسب افتخاراتی مثال زدنی شده است، مهدی سعیدی است. او که در سال 1358 در تهران به دنیا آمده، دارای دیپلم گرافیک از هنرستان مالک اشتر و تحصیلات عالیه در رشته هنر و طراحی از دانشگاه کمبریج انگلیس می باشد.

جناب سعیدی علاوه بر این که یک طراح صحنه به تمام معناست، یک بازیگر خوب نیز هست. این را از نقش آفرینی فوق العاده او در سریال هایی همچون مرد نقره ای، با خانمان و زیگزاگ می توان فهمید! آثار ارزشمند این هنرمند خوش قریحه در چندین مجله معتبر بین المللی منتشر شده و در همین راستا جوایز داخلی و خارجی بسیاری به ایشان تعلق گرفته است. زیبایی شناسی طراحی های این استاد جوان شگفت انگیز و به عقیده بسیاری از اهل هنر تحت تاثیر تمرکز وی بر طراحی های شرقی، میراث و سنت می باشد. سعیدی از خوشنویسی و طراحی و تایپوگرافی استفاده کرده و حروف فارسی را به اشکال مختلف تبدیل می کند. او با این استعداد ناب پوسترهایی بی نظیر خلق کرده و توانسته نام خود را در میان 30 طراح برتر پوستر در چاپ دوم “اربابان جدید طراحی پوستر” ثبت کند. ضمنا وی در حال حاضر در دانشگاه تاوسان مریلند مشغول به تدریس طراحی گرافیک می باشد.

شاید علاقه داشته باشید: بررسی انواع الگوریتم گوگل

مهدی سعیدی

مریم خالقی یزدی؛ گرافیست خوش فکر ایرانی و دارنده رتبه دوم جایزه بین المللی طراحی پوستر روسیه

مریم خالقی یزدی یکی از مشهورترین طراحان گرافیک ایران است که پای ذوق و سلیقه زنانه را به دنیای گرافیک باز کرده است. او که متخصص بی رقیب طراحی پوستر است، در سال 1394 موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد رشته ارتباط تصویری از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران شده است. این بانوی خوش فکر ایرانی که رتبه دوم جایزه بین المللی Post it در بخش طراحی پوستر در دو سالانه زنبور طلایی روسیه را از آن خود کرده است، افتخارات و جوایز ارزشمند بسیاری در کارنامه درخشان خود دارد.

مریم خالقی یزدی

ساعد مشکی؛ معلمی خوش ذوق و گرافیستی نامدار!

ساعد مشکی یکی دیگر از مشهورترین طراحان گرافیک ایران است که حیف است نامش در میان 10 طراح مشهور ایرانی نباشد! او که متولد سال 1342 هجری شمسی در گناباد است، در رشته طراحی گرافیک دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران تحصیل نموده است. گفتنی است که فعالیت های هنری این گرافیست نامدار بر طراحی هویت سازمانی، پوستر، کتاب و علی الخصوص گرافیک نشر و کتاب آرایی متمرکز می‌باشد.

جناب مشکی 24 ساله بود که استارت معلمی و کارهای هنری را با هم زد و توانایی های اعجاب انگیزش در این دو عرصه را به همگان ثابت نمود. در سال 1381 آقای مشکی به همراه 4 تن از هم نسلانش اقدام به راه اندازی گروه رنگ پنجم کردند. آن ها هدف از تشکیل این گروه را ارتباط میان طراحی گرافیک ایران و جهان عنوان کرده و در همین راستا نیز نمایشگاه های داخلی و خارجی بسیاری برگزار نمودند.

از مهم ترین افتخارات این گرافیست ارزشمند می توان موارد زیر را برشمرد:

  • جایزه دوم طراحی روی جلد و جایزه ویژه خلاقیت از دو سالانه ششم طراحی گرافیک ایران در سال 1378
  • جایزه اول طراحی روی جلد از دو سالانه هفتم طراحی گرافیک ایران در سال 1380
  • جایزه مروارید طراحی جمهوری چک در سال 1381
  • جایزه اول طراحی روی جلد نخستین دو سالانه طراحی روی جلد تهران در سال 1382
  • جایزه ویژه آیکوگرادا از دو سالانه ورشو در سال 1388

پریسا تشکری؛ فوق ستاره دنیای پوسترهای فرهنگی!

یکی از مشهورترین طراحان گرافیک ایران که در 20 خرداد سال 1352 در تهران دیده به جهان گشود، پریسا تشکری نام دارد. خانم تشکری فارغ التحصیل لیسانس و فوق لیسانس رشته طراحی گرافیک از دانشگاه هنر و معماری آزاد اسلامی می باشد. شروع فعالیت های حرفه ای این طراح سرشناس به سال 1373 باز می گردد. او در آن دوران به عنوان طراح و مدیر هنری در آژانس های موفق تبلیغاتی مشغول به کار شد. در سال 1376 به طور رسمی به عضویت انجمن طراحان گرافیک ایران در آمد و در سال 1387 موفق شد استودیوی طراحی خودش را راه اندازی کند.

این چهره شناخته شده بین المللی که در حوزه تخصصی طراحی پوستر خوش درخشیده، در سال 1394 توانست دکترا افتخاری خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نماید. تشکری که افتخارات بسیاری در کارنامه کاری خود دارد، هم اکنون مدرس دانشگاه است.    

آیدین آغداشلو؛ طراح طرح های فراموش نشدنی کتاب های درسی!

تقریبا همه اهل هنر آیدین آغداشلو را با طراحی های ماندگارش در کتاب های درسی می شناسند. او که نویسنده، نقاش، گرافیست و منتقد فیلم است، در 8 آبان سال 1319 هجری شمسی در رشت به دنیا آمد. جالب است بدانید که بسیاری از اهالی هنر آیدین آغداشلو را تحت عنوان فرامرز خیبری نیز می شناسند. این گرافیست کار بلد که تحصیل کرده دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است، اصالتا اهل کشور آذربایجان می باشد. یکی از بزرگترین افتخارات جناب آغداشلو کسب نشان هنر و ادبی شوالیه فرانسه در سال 1394 است.

آیدین آغداشلو

حیف است جای هنرمندانی همچون میرحسین قوچی بیک، فرشید مثقالی، مصطفی اوجی، سید محمد احصائی و… در این لیست خالی باشد. پس به ذکر نامشان بسنده می کنیم. باشد که هنرشان ماندگار و راهشان پر رهرو باشد!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *