شبکه های اجتماعی

برخلاف باور عموم، اصطلاح شبکه های اجتماعی (Social networks) چندان تازه و نوظهور نیست. از گذشته‌های دور انسان تلاش کرده تا با همنوعان خود ارتباط برقرار کند. این ارتباط که با اهداف مختلف مالی، عاطفی، سرگرمی و … صورت می‌گرفت، به تدریج تغییر پیدا کرد. در گذشته گروهی از انسان‌ها به دور هم جمع می‌شدند و یک شبکه اجتماعی را ایجاد می‌کردند، اما امروزه این شبکه تغییرات گسترده‌ای کرده است.

با پیدایش اینترنت شبکه های اجتماعی رنگ و بوی دیگری گرفته‌اند. در حال حاضر این واژه بیشتر به کانال‌های ارتباطی آنلاین تعلق می‌گیرد، شبکه‌هایی که برای ارتباط موثر میان کاربران ایجاد شده‌اند. در این مطلب به اصطلاح امروزی Social network و چند سوال مهم پیرامون آن خواهیم پرداخت. کدام شبکه در ایران طرفداران بیشتری دارد؟ کدام شبکه در دنیا محبوب‌تر است؟ خدمات هر شبکه دقیقا چیست؟ پیشنهاد می‌کنیم با اوج مدیا همراه باشید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با سوشیال مدیا

شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی چیست؟

همانطور که گفته شد، شبکه اجتماعی مفهوم تازه‌ای نیست. در گذشته‌های دور حتی در زمان نئاندرتال‌ها (انسان‌های اولیه) نیز نشانه‌هایی از شبکه‌‌های جمعی وجود دارد. به عنوان مثال زمانی که تمدن‌های باستانی دور آتش جمع می‌شدند، در واقع یک شبکه‌ از اجتماع انسانی را تشکیل می‌دادند. با این حال این مفهوم امروزه به کلی تغییر کرده است. در حال حاضر شبکه‌های اجتماعی در یک بستر جداگانه تعریف می‌شوند. اجازه دهید واضح‌تر بیان کنم: در دنیای امروزه مفهوم شبکه جمعی نه در دنیای حقیقی بلکه در دنیای مجازی دنبال می‌شود.

بنابراین در سال 2023 چنین شبکه‌ای را می‌توان به صورت زیر تعریف نمود:

شبکه اجتماعی  یک بستر مجازی برای ارتباط با افراد، ارگان‌ها، سازمان‌ها و … است. این بستر می‌تواند در قالب یک کانال یا یک پلتفرم، فضایی را برای تبادل پیام میان کاربران فراهم کند. جالب‌تر این که این پیام می‌توان متنی، صوتی و حتی تصویری باشد.

شایدعلاقه داشته باشید: ChatGPT چیست؟

اساسا نقش این شبکه‌ها در زندگی نسل امروز ضروری و مهم است. در حال حاضر بسیاری از کسب‌وکارها از طریق این بستر درآمدزایی می‌کنند، ورزشکاران و هنرمندان فعالیت‌ها و آثار خود را رونمایی می‌نمایند و افراد دیگر از طریق آن به تعامل با دوستان و آشنایان می‌پردازند. اما نکته مهم این است: کدام شبکه طرفداران بیشتری دارد؟ خوشبختانه شبکه‌های اجتماعی با استقبال کاربران ایرانی مواجه شده‌اند. در ادامه با پرطرفدارترین شبکه‌های در داخل ایران آشنا خواهیم شد.

شبکه های اجتماعی پرطرفدار در ایران

دلایلی نظیر فیلترینگ باعث شده پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در ایران با سایر نقاط دنیا تفاوت داشته باشد. به عنوان مثال فیسبوک یکی از محبوبیت‌ترین پلتفرم‌ها میان کاربران خارجی می‌باشد. اما این ابزار در داخل ایران کاربران نسبتا کمی دارد، شاید دلیل اصلی این موضوع فیلتر شدن این رسانه باشد. البته برخی از شبکه‌های دیگر نیز به خوبی جای خود را میان کاربران ایرانی باز کرده‌اند، به گونه‌ای که حتی پس از فیلتر نیز محبوبیت آن‌ها کاهش پیدا نکرده است.

شبکه های اجتماعی پرطرفدار در ایران

واتساپ (WhatsApp)
  • طبق آمار منتشر شده بالغ بر 75 درصد ازکاربران ایرانی از پیام رسان واتساپ استفاده می‌کنند. به نظر لقب محبوب‌ترین شبکه مجازی در ایران برازنده‌ی این پلتفرم باشد.
اینستاگرام (Instagram)
  • رتبه بعدی پرطرفدارترین سوشال نتورک در داخل ایران بدون شک در اختیار اینستاگرام است. اینستاگرام اولویت اصلی کسب‌وکارهای اینترنتی برای تجارت آنلاین محسوب می‌شود.
تلگرام (Telegram)
  • پس از مسدود شدن تلگرام تعدادی از مخاطبین این پیام رسان ریزش پیدا کرد، اما با این وجود این برنامه همچنان با محبوبیت گسترده در داخل کشور مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: برسی انواع الگوریتم های گوگل

سروش پلاس
  • اگرچه تعداد زیادی رسانه اجتماعی ایرانی توسعه پیدا کرده است، اما در میان آن‌ها تنها نام سروش در لیست محبوب‌ترین‌ها دیده می‌شود. به نظر می‌رسد شبکه‌های دیگر مورد استقبال مخاطبان قرار نگرفته‌اند.
لینکدین (LinkedIn)
  • لینکدین یکی دیگر از بسترهایی می‌باشد که در داخل کشور با استقبال عموم مواجه شده است. بسیاری از کسب‌وکارها و فریلنسرها در این پلتفرم فعالیت می‌کنند.

شبکه های اجتماعی جدید

اگرچه فعالیت در یک شبکه اجتماعی پرطرفدار بسیار ایده آل به نظر می‌رسد، اما چالش‌های خود را نیز به همراه دارد. به عنون مثال راه اندازی کسب‌وکار در اینستاگرام بسیار دشوار است، چرا که در حال حاضر یک فضای رقابتی در این شبکه ایجاد شده و موفقیت در آن را برای تازه واردها بسیار پیچیده کرده است. در چنین شرایطی می‌توان از شبکه‌های نوظهور یا کمتر دیده شده کمک گرفت.

پیشنهاد اوج مدیا: آشنایی با دیجیتال مارکتینگ

این شبکه‌ها بستر مناسبی برای رشد و توسعه محسوب می‌شوند. البته چنین بستری باید از ویژگی‌هایی نظیر آینده داری و تعداد کاربران فعال مناسب برخوردار باشد. بیایید با برخی از این شبکه‌ها آشنا شویم:

شبکه های اجتماعی جدید

پینترست (Pinterest)
  • شاید اسم این رسانه اجتماعی را شنیده باشید. در واقع پینترست چندان هم تازه کار نیست، با این وجود به دلایل متعدد می‌توان محیط خوبی برای رشد و توسعه باشد. اما نسب به بقیه بستر های آنلاین کاربران کمتری دارد.
تیک تاک (TikTok)
  • تیک تاک از جمله شبکه‌هایی است که توسط کشور چین توسعه پیدا کرده است. از عمر این شبکه به بیش از 5 سال می‌گذرد با این حال توانسته یک بستر عالی برای فعالیت تازه کارها مهیا کند.
کلاب هاوس (Clubhouse)
  • کلاب هاوس را یکی از جدیدترین و موفق‌ترین شبکه‌های مجازی بدانید. این برنامه تنها 3 سال است که به بازار عرضه شده، اما محبوبیت زیادی در داخل و خارج کشور پیدا کرده است.

شاید علاقه داشته باشید: cdn چیست؟

شبکه های اجتماعی برتر جهان

حالا که با شبکه های اجتماعی محبوب در داخل ایران و شبکه‌های نسبتا جدید و آینده دار آشنا شدیم، بد نیست مروری بر سوشال نتورک های پرطرفدار در سراسر دنیا داشته باشیم. در این لیست 5 ابزار پرکاربرد را معرفی می‌کنیم، ابزارهایی که بیشترین کاربران را شامل می‌شوند:

شبکه های اجتماعی برتر جهان

فیسبوک (Facebook)
  • اگرچه نام فیسبوک در میان 5 شبکه برتر داخل ایران دیده نمی‌شود، اما این پلتفرم در صدر محبوب‌ترین‌ها در دنیا قرار گرفته است. دلیل اصلی موفقیت فیسبوک قدمت بالای آن می‌باشد.
یوتیوب (YouTube)
  • پس از فیسبوک به عنوان اولین شبکه مجازی با بیش از 2 میلیارد کاربر، یوتیوب قرار گرفته است. یوتیوب عملکرد خیره کننده‌ای داشته و بالغ بر 1.9 میلیارد کاربر دارد.
واتساپ (WhatsApp)
  • واتساپ که در ایران نیز با استقبال گسترده‌ای مواجه شده است، در سراسر دنیا هم طرفداران سرسختی دارد. این پیام رسان به لطف ویژگی‌های مثبت خود بیش از 1.5 میلیارد کاربر جذب نموده است.
مسنجر (Messenger)
  • مسنجر یکی از زیرمجموعه‌های فیسبوک است که بیش از 1.3 میلیارد کاربر دارد. شاید قرار گرفتن این پیام رسان در این لیست عجیب باشد، اما به هر حال این اپلیکیشن مدت زمان زیادی است که در بازار حضور داشته است.
اینستاگرام (Instagram)
  • در پله پنجم از پرطرفدارترین شبکه‌های اجتماعی خارجی نام ایستاگرام دیده می‌شود. این شبکه توانسته به تازگی از مرز 1 میلیارد کاربر عبور کند.

خدمات شبکه های اجتماعی

شاید برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید: چرا باید از شبکه اجتماعی استفاده کنیم؟ در واقع این شبکه‌ها خدمات خاصی به کاربران ارائه می‌دهند، خدماتی که بسته به شبکه انتخابی می‌تواند متفاوت نیز باشد. شما باید خدمات هر سوشال نتورک را بدانید و طبق نیاز یا کسب‌وکار خود از آن‌ها استفاده کنید. اجازه دهید با یک مثال این موضوع را روشن کنم:

تصور کنید شما یک فروشگاه کفش دارید و می‌خواهید تجارت خود را وارد فضای آنلاین کنید. در این صورت اینستاگرام به لطف اشتراک گذاری تصویر می‌تواند انتخاب شما باشد، چرا که می‌توانید تصاویر محصولات خود را با کاربران به اشتراک بگذارید. اما اگر شما یک روانشناس باشید، بهتر است به جای محیط تصویر محور از یک ابزار صوت محور استفاده کنید، در این شرایط کلاب هاوس به شما کمک بیشتری خواهد کرد.

شما میتوانید برای راهنمایی و مشاوره رایگان و آشنایی با تعرفه خدمات شبکه اجتماعی با کارشناسان اوج مدیا در تماس باشید.

تماس با ما : 09120548603

 

شبکه اجتماعی خدمات
یوتیوب آپلود فیلم
فیسبوک اشتراک گذاری محتوا (متنی و تصویری)
واتساپ ارسال پیام
اینستاگرام اشتراک گذاری محتوا (متنی و تصویری) + ارسال پیام
توییتر اشتراک گذاری محتوا (متنی و تصویری)
کلاب هاوس اشتراک گذاری محتوای صوتی
تیک تاک اشتراک گذاری موزیک ویدیو کوتاه
لینکدین اشتراک گذاری محتوا (متنی و تصویری)
تلگرام ارسال پیام

 

مجموعه اوج مدیا آمادگی دارد برای ورود کسب و کارها در صنایع مختلف به فضای مجازی، کلیه خدمات مربوط به طراحی سایت، دیجیتال مارکتینگ و نیز سئو سایت را به ایشان ارائه نماید.

مشاهده نمونه کار

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *